NR 498
Posted Friday, 23 September 2011 ♥ 7:22 pm ♥ 0 say Hello(s)
Assalamualaikum 

Selamat pagi bloggers and readers :) 
So today bangun awal sebab entah lah -..- well malam tadi tak berapa baik and me dunno why. Kenapa sekarang aku kuat tacing ha ? Hishh benci benci hahah *tacing dgn family jelah. Dgn kawan "mak okay jewww" err pagi pagi dah on twitter. Main2 tweet apa yg ada dkt dlm kepala otak ni kan. 


Yeah mmg betul pun , masa kecik kecik mana ada kitaorg terus set jumpa kawan dekat Pavi , Mid , Ts , bb and blablablabla. Kitaorg just set nak jumpa dekat padang or taman smbil plan nak main apa. Ting ting ke batu seremban , main ice water and gasing tulah fav games kitaorg hihihihihi 

*fav budak zman sekarang --> Shopping. Dulu tak dik , kitaorg mana tahu bnda bnda ni semua. Well lahir tahun 1994 kan ;P dah tua dah haa -..-


Ni lagi satu yg aku tweet ;P dulu nak dpt phone nak mintk phone dekat parents pun mcm susah. First time aku rasa nikmat phone masa aku darjah 5 then hilang hahahahh --> terus tak pakai , masuk form1 baru pakai balik. Tapi yg sadis nya phone yg aku pakai mana ada camera , mana ada 3G and mana ada lagu lagu syiokkk. Tuh haa aku pakai cokia kecik molek 3310 ;P hihihi kira phone tuh mcm paling cool la kan. Kalau sape2 pakai phone time zaman aku mmg dikira - WOWWWWWW - bravo bravo lah kan. Semua layan lagu bunyi tit tit tit tut tut tut , mana ada lagu yg nak nak kelua terus suara penyanyi ---> TAKDA XD

Tapi sekarang ? Nk taknak budak darjah 4 pun dah layan Nokia Express Music hihi , pegang smbil earphone dekat telinga dengar lagu - mentera semerah padi *jokejoke AHAHAH ! I mean budak sekarang zaman sekarang lagi maju almaklumlah dunia dah smakin move forward acecececeecece. Mana ada 3310 mana ada cokia kecik molek unggul tuh. Yg ada dlm pocket diorg sekarang C3 , C5 , N8 , BB , Iphone4 , Android , Samsung Galaxy and HTC blablablabla bnyak lagi phone. Fehh mmg gempak doh. Kadang2 rsa mcm nak pegi curi jea phone dorg hahahahah :P

Bila jalan dengan kawan2 nampak je budak kelua or tengah text dgn phone yg canggih cenggitu kitaorg terus muka mcm ayam makan taik sendiri -..-

"Bapak ah kecik kecik dah ada BB"

"Iphone bhaii , maju dah budak sekarang"

"Kita dulu nak bau phone mahal mcm tuh pun susah. Nak mintk pun takut2 je kan"

"Tulah kita dulu phone cikai jea , mana ada yg boleh smbung tenet terus dari phone. Budak sekarang amboii kemain tuuuuuuuuuu diaaaaaaaaaaaaaaa"

Tulah zaman dah maju , hidup pun semakin uptodate ewahhh :P so bila nak melegakan hati ni aku pun ckp lah dengan kawan kawan. Takpe sekurang kurang nya kita sempat merasa mcm mana susah nak dpt phone and merasa kekurangan and kesusahan kalau nak dibandingkan dengan sekarang. Perasaan syg akan brang walaupun murah and cikai mcm mana sekalipun kita tetap ada rasa menghargai sesuatu barang kan ? :) 

Sorry jgn terasa. #SayaGenerasi tahun 1994 cuma memberi pandangan saya.
Setiap org mempunyai sudut pendapat yg berbeza just tabik dgn zaman sekarang yg dah maju ke hadapan ;)




And lastly I miss my Pretty Shazlina Shafee ;) serious rindu dengan kakak comel ni. Dia baik and nanti dia dah nak pegi futher study dekat Uitm Jengka so jauhhhhhhhhhh :( dah tk dpt nak share2 story dengan dia. So Shaz congrates (: past is past and lets move on hiwhiwhiw :3 Iloveyou !


NynaRoslan


Me
My name is NynaRoslan, 18 yrs old, Kbye.



Kisah Silam