NR 471
Posted Saturday, 10 September 2011 ♥ 9:14 am ♥ 0 say Hello(s)
ASSALAMUALAIKUM :>
Seperti yg dijanjikan , post utk syawal hihi.
Sorry lah mood trial tak habis lagi haishh


Start frm this picture. Masa ni dekat RnR Tapah so sepanjang perjalanan hujan and sangat bahaya lah kan. Bertolak around 0900pm lebih and smpai pukul 0330am NICE ~ ouh budak laki comel tuh nama dia Muhammad Afiq Farhan but prefer to be called as Fa'an lah kan :) hihi tuh muka dia baru bngun tidur biasalah kan baby.


Lemang ni sumpah yummy !


Cara org kmpung hihi


Ok tugas aku - jaga kayu api -..-

Time ni masa 1st day dekat kmpung , lastday puasa yeah tolong nenek cari daun pisang , buluh budak laki cari then tolong beli kelapa and mcm mcm bnda nak bakar lemang. Bergilir gilir jaga lemang smpai peluh ketiak ketiak haha XD but happening gila. Dengan bunyi mercun lepas tuh Makteh pulak melatah hihi awesome gila ! 


Ni masa baru balik dari kubur - lawat kubur Che *atok sebelah mama


With Kak Fatin :) 


Angah Angah Angah - tak tau kenapa dengan dia XD


Makteh - awesome hikhok


Kak Fatin - again



Dia nak juga -.-

My first syawal ? Uhm abah takda dengan kitaorg. Dia tak dpt cuti so yang balik abg adik me and mama. Pagi raya kumpul ramai ramai salam menyalam dengan semua ahli keluarga. Sebak time salam Mama and abg abg harharhar *bnyak buat slah punya pasal en XD pegi lawat kubut che , bersihkan then balik start tolong nenek buat air ;) pegi raya rumah Makteh , Pakngah and Cikdi then pegi raya dengan Atok sedara. Sorry gmba takda -,- semua capture dlm camera angah tapi sape tah terdelete ! Mmg best kan hahah so berharap dengan camera kecik aku jelah dengan gmba yg tak seberapa ni :P 



Meet Ain *my makcik. Dia ada syndrome. But she nice :D

Around 0230pm something mama pegi beraya rumah Opah *kmpung abah tak jauh dari kmpg mama , sepuluh minit dah smpai. Mama along and angah tinggal aku sebab aku pegi merayau then kak fatin hntar hihi , tenkiu kak fatin iloveyou :* smpai rumah Opah salam semua org. Ya Allah ramai nak mmpus. Maklong sampai Paksu semua ada. Abah je takda :< kalau tak mesti dah buat family portrait -,,- 

Lepak dekat atas rumah then ada org pnggil nama "Manina Manina" ouh Ain ;) dia makcik aku ehem. Umur dia 22 tahun sebaya angah tapi kesian dia masa kecik dia demam then mak dia lambat bawak dia pegi hospital. So dia kena sawan tarik ok now dia kanak kanak istimewa <: tapi dia baik. Serious ! Baik gila dengan aku ! Selalu protect aku even aku lagi boleh berfikir dari dia. Dia mmg baik plus dia suka main phone aku :P nice Ain , Iloveyou ! 

Stay smpai pkul 0630pm lepas tuh balik kmpung mama balik (: 1st syawal sangat panas yaww (y) malam tuh main mercun dengan cousin tapi Nyna main pop pop jea sebab otp dengan kawan and sibuk membalas kiriman sms hari raya org (: tenkiu lah kepada yg text hihi <: 


Mine :D 

Pheww told chaa , raya pertama mmg best tapi peluh dia mmg syiokkk. Ketiak smpai berlecak lecak smpai tumbuh bulu mcm rambut alleycats. Bila angkat ketiak kepala alleycat kelua sambil nyanyi lagu "sampaikan lah salam" HAHAH ! Bingai -,- ok malam tuh best gegila lah kan. Main mercun , meriam and bunga api tapi mcm biasa aku otp otp otp , cousin jea main. Around 1000am lepak rumah Pakngah and da company :P tidur pukul 0330am hahah main spa :P 


Kambing bekk bekk - kambing sombong ~


Hihi :) 


Punya batak nak gmba dengan kambing -.-


Bila mak kambing kejar anak kambing XD

Hari Raya kedua okay. Bnyak stay rumah Pakcik je. Tak follow pun dorg beraya. Konon nak study sebab nak trial tapi study sikit jea hihi <: biasalah mood raya membuak buak kan XD petang tuh Kak Fatin ajak main kat bendang *sawah padi. So apalagi peluang en nak tgok kmbing and lembu muehehe :3 main dekat bendang lama gila ~ tapi takpe syiokkk kejar kambing ;P 

Malam macam biasa study sikit then borak , lepak rumah pakngah , makan super ring then main spa spa sampai lah tertidur XD hikhik tapi terbaikk BANGUN AWAL NAK MAMPUS sebab tak tahan sejuk forsure lah nak terkencing en. Hihi rumah nenek mmg macam dekat GENTING -..-


Fa'an - brotha


Me me :D


Bam pecah - Nice place *angin kuat gila

Hari raya ketiga pegi Kuala Kurau , kmpung pakcik then main main dekat tepi pntai then tgok org memancing. Masuk dlm rumah nenek tuh terus bamm tidur. Penat nak mmpus -..- dah lah jauh nak pegi sana so apalagi dapat bntal terus kroihh krooih XD  


Malam buat bakar bakar ayam haiyooo mmg syiokk lah cite dia kan. Rasa happy jea bila satu family kumpul rmai rmai. Maklong and da geng pun ada (: abg chik and abg sany belanja huihui <: 
So mlm tuh kitaorg mandi asap and mandi sos hikhok ~ 


Budak kecik ni paling kepoh --

Mlam raya kelima tuh still bunyi meriam taknak ngalah , mmg best rasa ada suasana raya tapi bsing ya Rabbi. Esok hari raya kelima follow makcik pegi kenduri kahwin org kmpung mana tah (: lauk dia semua bosan bosan hahaha. Petang tuh prepare nak balik Kajang. But singgah kmpung ayah dulu jumpa opah semua and cousin. Then around 0900pm baru gerak balik kajang. As usual jalan jam gila. Dengan hujan and syiokk lah kan tulang belakang lembik hihi

Berhenti dekat RnR tapah , makan makan then beli something fr birthday boy lepas tuh yeay main dekat taman and terus otw balik (: mybe raya tahun ni seronok sebab satu family mama berkumpul ramai ramai and buat mcm mcm aktiviti but still , Nak lagi yg best best kan :) 


W angah


Me :)


So nextyear dah tak sekolah boleh lah shopping , sambut raya dengan senang hati hikhok :P gatal je kan. 
Ouh yeah SURE korang semua bosan baca ceghita raya aku kan. Tak kesah janji aku dah post pasal Eidulfitri aku :) 

Wassalam



Happy Merdeka Raya guys ;D

Sincere
NynaRoslan











Me
My name is NynaRoslan, 18 yrs old, Kbye.



Kisah Silam