NR 328
Posted Saturday, 25 June 2011 ♥ 12:55 am ♥ 0 say Hello(s)
Assalamualaikum ,

Yess penat dan penat. Baru balik dari Pahang. Ehem aku pegi camp dekat Tanjung Gosong , Pekan Pahang 5 hari dari 19 Jun - 23 Jun , mula mula seminggu kitaorg berkampung dekat Maktab Penjara Malaysia. Stay dari pagi smpai petang. Mandi and rehat rehat dekat blok F (: gelak gelak and main mcm mcm. Nyanyi nyanyi dlm bus and semua bnda kitaorg buat semua nya tak boleh lupa.

Hari sabtu
kitaorg dpt pelepasan takda latihan , kitaorg just rehatkan badan sebab Ahad dah nak gerak pegi Pahang. Sabtu makan kenduri ada anak pegawai kahwin and kitaorg pun boleh melaram baju kurung hahaha XD

Hari Ahad
Ready pagi pagi Abah hntar pegi sekolah :) pakai baju 1 malaysia warna kuning. Nahh I think SELANGOR paling menyerlah , dengan baju kuning pekat lagi tambah dengan topi tak ubah mcm pasukan boria hahaha :) org sana sambut kitaorg dlm keaadaan yg baik :D Alhamdulillah. Petang tuh masa tgah pasang khemah tiba tiba hujan and then ribut so khemah masuk air and terbang apa semua. Dlm kepala otak semua selamatkan baju kadet and boot , lepastu selamatkan bag and bnda lain. Tudung aku pun tah kemana smpai kena pakai kain batik tutup kepala hahah , bayangkan aku sorg jea yg pakai kain batik atas kepala. Cikgu Husaini and jurulatih gelak separuh pengsan -,-" petang tuh kitaorg pacak khemah and mandi mandi sebab esok kitaorg nak lawan kawad

Hari Isnin
Bangun awal pagi mandi mandi and ready nak kawad kaki. Kitaorg pasukan ke-2 yg akan bertanding dari 12 pasukan yg lain so mental kitaorg bnyak terganggu sikit. Almaklumlah nervous kan hahaha XD masa tgah pemeriksaan pakaian mmg kaki rasa mcm nak tercabut , byangkan lama gila kena senang diri and sedia -- mmg mcm haishh dah lah mengadap matahari. Negeri lain sekejap jea. Mcm tak adil tapi bila dah tahu knpa lama sangat rupa rupanya kitaorg punya pakaian pling kemas and complete tehee :D After pertandingan kawad kaki kena get ready fr kawad kaki individu , so lelaki selnagor wakil dari Azrul , Zul , Iqbal , Black and Kamarul :) perempuan pulak Baizura , Nyna , Mirasha , Hana and Jiha :) ist okay its alright. Azrul and Bai jea yg layak masuk peringkat akhir wewitt :D

Hari Selasa
Pertandingan merentas halangan ohyeah even tak menang tapi semangat kitaorg mmg padu lah kan :P best gila. Main lumpur hikhik. Lukis mcm mcm kat muka. Siap buat baju selangor guna lumpur. Nyanyi all the time eheh XD best gilaaaa. Kitaorg mmg happening smpai jurulatih dekat dlm hutan asyik suruh kitaorg nyanyi lagu tagline kitaorg. Kitaorg dpt no8 tapi takpe adat lah kan kalah :P lepas rentas halangan ada aktiviti intergrasi , aku kumpulan ke-3 main helikopter. Guna paku and botol mineral , aku jadi ketua hahah XD even negeri lain tak berapa faham bahasa kl tapio takpelah we had fun sho much :) then main kayak and water confident. As ya know aku ni mmg tak pndai berenang. Masa pakai jacket tuh uncle yg handle group aku tarik aku smpai ketengah tasik. Mnejerit jerit aku pnggil uncle tuh. Takut kena makan buaya :P ahahahah XD lawak lawak and Fazeera pulak dah mmg jauh gila dari aku. Fehh mmg kitaorg dua jea yg takut. Uncle tuh ckp dekat Kl mana ada air , ada lumpur jea -____-" agak sheshh lah kan , ahh peduli hapeee. Petang pegi lawatan tgok org main polo. Balik naik bus antik :P bestt angin dia pheww !

Hari Rabu
Pertandingan Sentap ehem group perempuan dpat undian ke-2 , lelaki undian ke-8 , kay kitaorg act tak ready and ada tuka formasi saat akhir so pagi tuh mmg agak kelam kabut lah jugak. Dengan kena marah dengan Cikgu Yantie and Cikgu Khali , cik amir pun marah marah. Thnks too semua kawan yg banyak bagi semangat. Even tak gempak mcm team lain tapi kitaorg tetap hebat hahaha XD kerja kitaorg bagi semangat dekat kawan kawan lain jea. Mlam tuh mmg semua penat yeay kitaorg mmg comel comel jea time tidur XD ohyaa petang tuh kitaorg ada lawatan pegi teluk Cempedak mybe lah lupa hihi :> main truth or dare dekat tepi pntai , aku kena joget mcm org gila. Semua keje Zul , mmg suka kenakan aku.Tgok beruk hahaha XD kay awesome day lah kan. Mmg Selangor Happening habiss ;P

Hari khamis
Hari terakhir , aku masuk kawad kawalan. Sheshh tak best sangat tapi terasa beruntunglah dpt kan (: then pengumuman pasal kontinjen mana yg menang apa semua tuh then balik :) kitaog dlm bus nyanyi nyanyi and tidur. Main main lepas tuh masa hntar taman tasek balik semua turun bus dah nangis nangis ;( serious sedih. Diorg baik gila dengan kitaorg. Jangan lupa kitaorg tau sebab kitaorg tkkan lu[pa kan korg.

Note :
Seminggu kita sama sama kena marah , kena bentuk jadi kadet yg ada disiplin , kena ceramah dengan jurulatih. Ingat tak ? Cik Zahir merajuk dengan kita semua ? Kita nangis and pegi dekat dia mintak dia ajar balik tapi Cik Amir yg cakap , Cik Zahir diam jea. Betapa sedih nya time tuh sebab ? Takut bila pegi sana nanti tk berkat ilmu yg dia bagi. Ingat tak Tuan Husni ? Selalu bagi kita naik semangat when kawad. Dia tak marah tapi selalu bagi kita rasa bangga. Cikgu Yantie , Cikgu Khali yg tak putus putus bagi harapan dekat kita. Cikgu Husaini and Cikgu husain yg selalu bagi kata kata semangat before start sesuatu pertandingan and Cikgu Maimunah yg selalu nak kita semua alert dengan masa kita.

Ingat lah kawan kawan , kita bergerak dlm satu pasukan. Even sekolah lain lain tapi hati kita tetap pada satu pasukan :) SIAPA RAJA ? KITA ! Yaa kita Raja Kawad , tradisi yg harus kita kekalkan ;D kita dah buat sehabis baik , yg lain rezeki dari yg maha esa. Jasa jurulatih dan guru guru yg paling tidak akan kita semua lupakan. Berhempas pulas utk jadi kan kita yg terbaik. Ingat lagi kawan kawan lepas habis rentas halangan ? Dengan baju yg kotor penuh lumpur kita kejar cikgu cikgu nak peluk diaorg :) nak bagi diorg rasa apa yg kita rasa hihi :> nmpak jahat tapi itu lah kenangan yg sukar nak dilupakn. Salah fham antara kawan kwan ? Itu perkara biasa. Percayalah kita satu pasukan yg kuat , sangat kuat :)

Walaupun tahun ni tahun last kita samasama bangun kan nama sekolah tapi hati kita tetap ingat dekat setiap kawan kawan yg lain. Bagi yg masih ada masa , ingat banggakan nama sekolah :) nama negeri dan lain lain. Jngan pernah lupa kan kitaorg. Korg yg terbaik. Sebak sungguh aku masa type post ni. Aku syg korang , serious aku sayang korg. Maafkan aku andai aku ada buat korg sakit hati or apape jea , aku mintak maaf sangat sangat (: jgn lupa chicken dance aku hihi :>

Okay too kawan kadet yg main truth or dare dengan aku dekat pantai jangan lupa aku weh :) ingat tak aku menari samba atas batu ? Jadi James Bond belakang batu and nak OK'OK ? Hihi dlm bus chicken dance smpai cikgu yantie tak henti henti gelak. Nyanyi lagu 10 budak hitam ;) khas utk black and Zul. Nyanyi lagu sweet Charity and lagu dangdut hahahah. Mmg kenangan yg sangat brharga. Kita bawak balik kemenangan walaupun tak jangka akan menang tapi Alhamdulillah usaha kita tak sia sia :D

Thnks too Sha Rahman yg sudi pinjam kan bahu dia utk aku menangis mlm akhir jumpa budak taman tasek and thnks too to umam yg lega kan aku (:

Sayang korang , ada time kita jumpa lagi. Ingat ! Selagi kita hidup , mesti ada RANGGI.
Terima kasih Cik Amir , Cikgu Yanti , Cikgu Khali and cikgu cikgu pengiring. We love you all !
All the best !


From Jamilah ;) hihi

Jangan lupa lagu lagu ni :

samba re
sambarewa
samba ray hey sambarewa
aminamina hey hey hey
amminamina ohh ohh
lu sama lu
wa sama wa
lu jgn berbulu sama SELANGOR



Selangor Selangor
Kami datang membantu kawan kawan dalam kesusahan
kami tak kuat dan kami tak besar 
bila bekerjasama semua jadi hebat
goooooooooo SELANGOR


C-O-C-O-N-U-T 
COCONUT kelapa
Selangor SuperPOWER 
Juara kami punya
its okay its alright
SELANGOR fight fight fight


Bila SELANGOR masuk padang 
Semua orang pandang pandang
Cemerlang gemilang dan terbilang
SELANGOR pasti akan menang
GOOOOO SELANGORRR !


siapa juara ? ~ KITA

siapa raja ? ~ KITA

SIAPA KITA ?


SELANGOR



Terima kasih kepada kawan kawan yg pinjam kan bahu bagi aku tidur masa aku tgah pening kepala. Shaa thnks picit kan kepala , selimutkan kita and mcm mcm ;) thnks too mira yg selalu bagi keperluan kita lengkap. Thnks Fariza bagi pinjam badan buat tmpat landing :) ziqah yg bnyak urut kepala and Ku syazwani. Mlm mlm kita dtg khemah mintak dia urut kepala ;) korg baik and terbest lah. Jangan lupa aku !

Aku teringat masa dlm hutan , kita pakai baju mcm badut then negeri melaka tiru :) kita masuk kan baju dlm selua then tarik smpai atas lepas tuh kita peluk cikgu ;) masa cikgu Yantie tunjuk video aku tiru cik amir aku lari slow slow naik atas bus terus buat buat tidur. Takut habis kan XD mmg mcm budak budak. Ya Allah , beruntungnya kami semua dpat rasa nikmat ni walaupun hanya sementara. Sentiasa dlm kenangan , 




SuperNyna


Me
My name is NynaRoslan, 18 yrs old, Kbye.



Kisah Silam