NR 300
Posted Friday, 10 June 2011 ♥ 1:40 pm ♥ 0 say Hello(s)





Assalamualaikum ,

Hai blogigie , awk nak tahu tak. Kita baru balik dari kampung. Mmg lama gila kita kat sana ;) fun and best gilaa hihi :"> mcm mcm bnda kita buat. Kita post pasal aktiviti , gmba kita upload kemudian sebab kita penat lagiii -,- okayh day one kita relaks relaks jea dulu. 

Hari kedua 
Pegi pasar malam :) Kak Fatin belanja mkan wedges and nugget plus air milo *air skema. Jlan jalan dekat tgah bendang #sawahpadi , then terus balik sebab satu hari kita tidur , penat kan hahah. So tak fun lagi

Hari ketiga 
Kak Fatin bawak pegi pasar malam lagi dekat pekan. Dia belanja makan apam balik , okayh sedap (: makan dekat bendang lagi hihi , aman jea and and kita beli air soyaaaa *air budak budak XD kak Fatin yg ckp. Mlm tuh Pakcik buat bbq yummy ~ 

Hari keempat 
Pegi pekan selasa best gila. Ramai org then mkan dekat kedai paklong munik. Mkan mee sup berapi gila bibir hihi terbaik ~ balik and kita buat hw bi then borak borak dengan nenek and maktih ;) main mcm mcm dengan adik sedara okay seghonok hahah. Teringat masa kecik kecik duluuu. Line dekat kmpung tak berapa ok so sorry to kawan kawan yg text tapi kita tak reply or reply lmbat --" 

Hari kelima
Main tuju tin and bola beracun dengan sedara. Tuju tin guna bole tenis kay kitaorg lintang pukang lari bukan takut mati or kalah tapi takut kena bola XD bola tuh keras bila kena menanah air mata HAHAH ! Then main bole beracun paling fun. Dorg semua asyik tuju dekat kita sebab kita GEMUK and bila bola tuh kena badan kita bunyi dia *kelepuk kelepuk #ewahsodapkauheh lepas tuh main kejar kejar. Balik dari main dekat rumah maktih semua mengadu kena ketik #sengat TUNGAU O,o *korg tahu tungau tuh hape ?


Ni lah tungau --

Okayh tungau ni sangat merbahaya. Tungau duduk dekat dlm semak samun , daun pokok , dlm hutan and tempat yg ada tumbuh tumbuhan. Rumah maktih ada kebun and pokok manggis so kitaorg main dkat situ. Tungau ni kalau kita tak cepat cepat buang dia akan merebak sampai dekat hampir seluruh anggota badan kita. Bentuk dia kecik sekecik kecik nya. Klau nak cari tungau dekat badan , tangan or mana mana jea kena guna torch light sebab tungau tuh mmg kecik. Susah utk org yg rabun #macamaku and yeah kalau tungau tuh kena dekat bahagian sulit korg kena basuh dengan air panas , tungau akan mati bila kena something panas (: so aku dah bnyak kali kena and itu sgt sakit. Ada lagi satu cara. Korg boleh hilangkan tungau dengan guna pucuk daun sireh , confirm okay hihi :D selalunya org yg kena tungau ni org yg rajin masuk hutan.

Hari keenam
Cikdi bawak pergi panjat bukit dekat Klian Gunung , Selama Perak. Okayh nak tgk air terjun ke-3 tertinggi di Asia Tenggara , I'm glad kmpg I dekat Perak hihi :D Perak sangat meluas , korg kena melancong dekat sini Perak kan bandar warisan hihik *promote pheww. Pnjat bukit mmg best tapi yg tak best bila ada Pak Pacat. Sedap jea dia hisap darah kita. Gemuk gemuk plk tuh pacat -- mmg sakit tapi takpe dia hisap darah kotor kita hehe. And yesss kita tak takut pacat sebab dah biasa ~ 

Hari ketujuh
Masuk hutan cari pucuk pucuk sayur. Pacat lagiii ;) okayh best hahahah boleh kenal mcm mcm pokok. Tenkiu nenek. Petang tuh main perang perang dekat dlm parit sebelah rumah nenek. Masa tgah gentel gentel tanah liat tetiba ada dua tiga ketul taik buat red carpet , apalagi kita dengan sedara semua pakat cabut lari sebab nmpak bom atom tuh HAHAHA ! And itu taik atok yg nama dia Pak andak Mat. Hahahahhaha ! Terbantut nak main perang perang. 

Hari kelapan
Main main and pegi kurau stone. Tgok tmpat memancing ,ada chalet and mcm mcm ;) kmpung dah maju sikit hahaha. Okayh mlm otp dengan Shirazi (: dia dpt free call and tenkiu nak call kita :P mlm tuh main spa spa haahaha. Main urut urut

And yeah happy gila balik kmpung. Nenek mmg terbaik (: sedara sepupu semua pun best jugek hihik :> rasa mcm nak tmbah cuti tak puas ouh ~ nak balik pun nangis nangis peluk pakcik and makcik (': tkpe ada time kita balik lagi yeah.

*Tenkiu Hanis sebab rajin urut Kak Nyna
*Tenkiu jugak Hanis and Suraya sebab selalu peluk kak nyna time tidur XD
*Joget tgah mlm
*Kacau and main rogol rogol nenek XD
*Masak maggie tomyam smpai gas habis 
*Kacau nenek mandi
*Teman kak nyna berak tgah mlm 
*Nyanyi lagu negaraku hahahah
*Main timbang badan aoyoyoy

Okayh I had so much fun ! Tenkiu JUNE Aii - laff - yuuu

p/s : Cerita ni tak detail pun just share sikit sikit jea , tak tahu nak type apa. Pnjang sangat bnda yg jadi kat kmpung hihi <:

SuperNyna




Me
My name is NynaRoslan, 18 yrs old, Kbye.



Kisah Silam